Receptes

Kazas siera salāti ar tomātiem un rukolu.

  • Nogatavināts kazas siers „Līcīši”
  • Sarkans tomāts
  • Dzeltens tomāts
  • Rukolas salāti
  • Balzamiko mērce                                                                    
Pagatavošana:

Lēzenā šķīvī kārto rukolas lapas, sagrieztus tomātus un kubiņos sagrieztu n ogatavināto kazas sieru „Līcīši”. Pārlej ar balzamiko mērci. Pēc vēlēšanās salātus var papildināt ar svaigiem gurķiem, papriku vai avokādo.



Kazas sieru pildīti un cepti kabači

  • 4 vidēji lieli dzeltenie kabači
  • 250 g kazas sierra
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1 ēdamkar. olīveļlās
  • 3 ēdamkar. svaigu pētersīļu
  • 50 g rīvmaizes
  • Sviests
Šis ēdiens varētu garšot pat tiem kuri parasti atsakās no kabačiem vai kazas siera. Pildītos kabačus var samērā vienkārši pagatavot un pasniegt kā pamatēdienu, vai arī kā dārzeņu piedevu otrajam ēdienam. Galvenais jāizraugās vidēji lieli, nepārauguši kabači. Un, kas ir visjaukākais, vienmēr iespējamas arī neskaitāmas variācijas par tēmu.

Pagatavošana:

1. solis ķiploku galviņai ar asu nazi nošķeļ virsējo daļu. Liek nelielā cepešpannā, apslaka ar olīveļļu un cep 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Cepto ķiploku atdala no mizām un samīca viendabīgā pastā.
2. solis drupinātam kazas sieram pievieno sakapātus pētersīļus, ķiplokus un sāli pēc vēlēšanās. Visu samaisa.
3. solis pārgriež kabačus uz pusēm. Ņem karoti un ar apļveida kustību izgrebj kabačiem sēklotni.
4. solis novieto kabaču pusītes uz pannas, pilda ar kazas siera masu un pārkaisa ar rīvmaizi. Uz katras pildītā kabača pusītes uzliek dažas sviesta piciņas un cep 40 minūtes 210 grādu temperatūrā. Pasniedz karstus.



Kazas siera un olīvu mafini

  • 3 olas
  • 100 g dabīgo melno olīvu bez kauliņiem
  • 20 g kaperu
  • 70 g kazas siera, vislabāk – mīksts, svaigs, viegli sadrupināts
  • 10 smalki sakapātas piparmētru lapiņas
  • 6 timāna zariņi, tikai lapiņas
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili
  • 70 ml olīveļļas, ne extra virgin
  • 250 ml kefīra
  • 250 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 ēd.k. cepamā pulvera
  • jūras sāls
  • melnie pipari
Šie mafini būs laba ballītes sastāvdaļa, kur tos droši vari pasniegt ar kādu kazas siera krēmu vai sviestu. Vai arī vari tos ņemt līdzi uz darbu un notiesāt pusdienās. Sātīga piedeva arī pie lapu salātiem.

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mafinu pannā ieliec speciālās mafinu papīra formiņas vai arī kārtīgi ietauko pannu ar sviestu vai eļļu.
2. Vienā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu.
3. Lielākā bļodā ar putojamo slotiņu viegli (tikai tik, cik nepieciešams, lai viss sajaucas) sajauc olas ar kefīru, eļļu, nedaudz sāls un melnajiem pipariem. Tad pieliec olīvas, kaperus, timiānu, čili, piparmētras un kazas sieru. To visu samaisi ar dakšiņas palīdzību.
4. Iemaisi miltu maisījumu un arī sajauc ar dakšiņu tikai tik, cik nepieciešams, lai sajauktos, bet ar maisīšanu nepārcenties. Masa vēl liksies viegli kunkuļaina, bet būs patiesībā samaisījusies.
5. Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties apmēram 20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini un skaisti uzcēlušies. Izņem no krāsns, atdzesē pannā 10 minūtes un tad izņem ārā, uzliekot uz restītēm atdzesēties.



Alus mīklā cepts kazas siers ar lāceņu ievārījumu un zemenēm

  • 200 g kazas siera
  • 0,05 l alus
  • 120 g miltu
  • 1 ola
  • 0,1 l piena
  • 2 g sāls
  • 2 g cukura
Garnējumam:
  • lāceņu ievārījums
  • zemenes
  • zaļumi
Pagatavošana:

Ar miltiem, olu un pienu samaisītā alū apviļā sieru, kas sagriezts lielos kubiciņos. Pēc tam vēl apviļā miltos un fritē, līdz rodas gaiši brūna garoziņa.
Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .